Rabarbradrøm mocktail
Herlig og frisk sommermocktail med rabarbra.
Ingredienser
Rabarbradrøm mocktail
- 6 cl rabarbradrømsirup
- 1,5 dl Sodastream kullsyrevann
Rabarbradrøm sirup
- 500 g rabarbra
- 100 g honning
- 200 g sukker
- 1 ts ekte vaniljesukker fra Cemo
Fremgangsmåte
Ha rabarbrasirupen i en shaker full av is og shake løs! Ha i kullsyrevann og vend forsiktig shakeren opp og ned. Sil ned i et cocktailglass ved hjelp av en barsil (tips! Bytt ut kullsyrevann med Swedish tonic elderflower for en mer bitter variant).
Rabarbradrøm sirup:
Hakk opp stilkene på rabarbraen og ha i en belagt kjele. Ha oppi akasiehonning, sukker og cemo ekte vaniljesukker og kok opp og la småkoke i 45 min. Ha massen i en sil med en bolle under og la den stå til all væsken har silt seg ferdig. Hell sirupen på en flaske og oppbevar i kjøleskap eller frys ned i isterningsbrett. Resten av massen tar du vare på. Er supergodt på pannekaker, vafler eller rett på nystekt brød.
Oppskrift og bilder av vi fått fra Line Trondrud Kjeserud.