Quesadilla
Så enkelt og så godt!
Ingredienser
- 4 tortilla med mais eller mel (20-23 cm)
- 8 ss hermetisert meksikansk bønnepuré (refried beans)
- 200 g revet mozzarella
- 1 stor moden avokado
- saften av en ½ lime
- 8 ts rømme
- 2 -3 ts hakket frisk koriander
- olje
Tomatsalsa
- 2 middels modne tomater – ta gjerne ut den vannholdige innmaten og skjær resten i terninger
- ½ liten rødløk – finhakk
- 1 mild grønn jalapeño chili – ta gjerne ut frøene og finhakket
- saften av ½ lime
- ½ ts sukker
- ¼ ts grovt salt
- ¼ ts pepper
- 1 ss grovhakket koriander
Fremgangsmåte
Lag først salsaen ved å blande alle ingrediensene i en bolle, dekk til og sett til den side.
Fordel hver tortilla med 2 ss bønnepuré (ikke helt ut til kanten) og strø over revet ost. Press osten forsiktig ned for å forhindre at den faller av når tortillaen skal brettes.
Skjær avokadoen i to og fjern steinen og skall. Skjær hver halvdel i tynne skiver og klem over limesaften. Plasser skivene med avokado bare på den ene siden av tortillaene med ost.
Ta på 2-3 ss salsaen og 2 ts rømme over avokadoskivene på hver tortilla og avslutt med noen korianderblader.
Vend siden av tortillaen med bare bønner og ost og trykk kantene forsiktig sammen.
Bruk en Le Creuset grillpanne på lav til middels varme på kokeplaten og la den varme opp i flere minutter. Test temperaturen ved å slippe noen dråper kaldt vann på den varme overflaten. Hvis det freser og vannet fordamper nesten umiddelbart, er det varmt og klart til bruk. Hvis vannet produserer damp, kan du varme opp pannen litt lenger og gjenta testen igjen.
Når grillpannen er klar kan du pensle rillene med olje. Legg en på en tortilla om gangen på den varme grillpannen og la den steke i 2-3 minutter, snu og gjenta på den andre siden.
TIPS! Prøv tortilla fylt med kremost, røkt laks og gressløk eller hvis man ønsker noe søtt, prøv en tortilla fylt med peanøttsmør, noen skiver banan og små biter mørk sjokolade.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset.