Pumpkin spice espresso martini
Lag en krydret espresso martini til høstensfester!
Ingredienser
Pumpkin spice mix:
- 3 ts malt kanel
- 2 ts malt ingefær
- 1 ts Cemo ekte vaniljesukker
- 1 ts malt nellik
- 1/2 ts hele kardemommekjerner
Pumpkin spice sirup:
- 2dl vann
- 1dl hvitt sukker
- 1dl brunt sukker
- 1ts cacas Vanilje extract bourbon økologisk
- 1ss pumpkin spice mix
Fremgangsmåte
Pumpkin spice mix
Mal kardemommekjernene med en morter eller bruk en stavmikser med krydderknuser. Bland inn resten av krydderne, og – vips! – du har pumpkin spice mix. Hell det over i et glass med tett lokk og oppbevar det på et tørt sted
Pumpkin spice sirup
Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp under omrøring. Kok det opp til alt sukkeret har løst seg opp. Kjøl ned og ha over i en tett flaske som oppbevares i kjøleskapet
Pumpkin spice espresso martini
Fyll opp en cocktail shaker med is og ha i 8dl avkjølt espresso (kan bytte ut 4cl kaffelikør) , 4cl kaldt vann og 4cl pumpkin spice sirup. Shake godt så du får det karakteristiske tykke skummet. Sil over et avkjølt cocktailglass og pynt med 3 kaffebønner.
Bon appetit!
Oppskriften er delt av Line Trondrud Kjeserud