Pølse på termos
Buljong med pølser og rotgrønnsaker
Ingredienser
- Pølser (helst noe annet enn wiener, f.eks. bratwurst, urtepølse, lammepølse, chorizo e.l.)
- 50 g tørket sopp
- 6 dl buljong (helst hjemmelagd,men du kan også bruke buljongterninger løst opp i vann)
- 2 ss trøffelolje
- 3 ss soyasaus
- 2 ss dijonsennep
- 1 klatt smør
- 3 ss finhakkede friske urter som
- gressløk, persille, timian
- 100 g kålrot
- 100 g sellerirot
- 100 g pak choy¹
- 50 g polkabeter
- 50 g nepe
- God olivenolje
- Nykvernet pepper og maldonsalt
Forberedelser
Lang tid før:
Lag buljong av kraftbein og frys ned.
2 dager før:
Kok opp buljong og smak til, men vent med urtene til samme dag.
Kutt og skrell alle grønnsakene
1 dag før:
Forkok og avkjøl alle grønnsakene
Samme dag:
Rett før gjestene kommer, kok opp buljong og ha pølsene over i termosen.
Ha i urter
Ved servering
Varm opp grønnsakene i oljen og dander på fat
Fremgangsmåte
Knus tørket sopp til pulver.
Kok opp buljongen og smak den til med sopp pulveret, trøffelolje, soya, sennep, smør, nykvernet pepper, salt og urter.
Ha pølsene på termos, hell den kokende buljongen over og skru på lokket.
La dette stå minimum 20 minutter før servering.
Kutt grønnsakene i forskjellige former, og sørg for at grønnsakenes naturlige vakre form kommer frem på noen av dem.
Kok opp en kjele med saltet vann og kok grønnsakene møre i vannet, avkjøl deretter raskt i iskaldt vann.
De skal fortsatt ha en litt sprø kjerne, og alle grønnsaker trenger forskjellige koketider, så kok én og én grønnsak hver for seg.
Viktig at du er våken her, for perfekt kokte grønnsaker hever retten.
Ved servering varmes grønnsakene i en kjele med litt olje på middels varme, smak dem til med nykvernet pepper og maldonsalt, og dander pent på fat med litt olivenolje over.
Be gjestene selv forsyne seg med pølse av termos og hell buljongen over.
Kan serveres med flatbrød eller nykokte poteter.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -