Pavlova
Det blir vel ingen nasjonaldag uten Pavlova?
Ingredienser
- 6 stk eggehviter
- 4 dl sukker
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 ts maizena
- ¼ ts salt
Vaniljekrem:
- 3 dl kremfløte
- 2 dl vaniljekrem
- 1-2 stk vaniljestang (skrap ut frøene med en kniv)
Pynt til topping:
- 4 dl friske bær – gjerne en miks av bringebær, rips, blåbær og bjørnebær
- Mynteblader eller sitronmelisse
Fremgangsmåte
- Når du skal lage marengsbunnen, start med å vispe eggehvitene sammen med litt salt i en bolle eller kjøkkenmaskin til de blir luftige og hvite.
- Ha i litt og litt av sukkeret og pisk i to minutter. Fortsett til du har tilsatt alt sukkeret. Vend deretter inn maizena og hvitvinseddik. Når blandingen er blitt fast, blank og smidig, hell den over på bakepapir og fordel forsiktig utover i langpannen.
- Stek bunnen i ovnen på 120 grader i 90 minutter. Marengsen skal nå være myk inni og sprø på utsiden. La den avkjøles på en rist til den er helt kald.
- Du kan gjerne steke marengsbunnen dagen før, og la den bli stående i ovnen over natten.
- Pisk fløten til krem og tilsett frøene fra vaniljestangen. Bland kremen sammen med kald vaniljekrem.
- Fordel vaniljekremen utover marengsbunnen. Topp med friske, fargerike bær i rødt og blått, og blader av mynte eller sitronmelisse.
NB! Det er viktig at pavlovaen pyntes rett før servering, ellers vil marengsen bli myk.
Oppskriften har vi fått av Rosendahl.