Påskemuffins
Hva med å lage muffins til Påske?
Ingredienser
- 3 egg
- 3,5 dl sukker
- 225 g margarin
- 2 dl melk
- 5 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
Dette er en grunnoppskrift som kan brukes til alle typer muffins. Oppskriften gir ca 24 muffins.
1. Egg og sukker vispes til eggedosis.
2. Smøret smeltes, ha i melken.
3. Det tørre blandes og has i eggedosisen vekselsvis sammen med melkeblandingen.
4. Stekes på 180°C i ca. 20 min.
Lyst til å eksprimentere litt?
Sjokolademuffins: tilsett 2 ss kakao.
Sitronmuffins: tilsett revet skall av 1 sitron og 2 ss sitronsaft.
Bringebærmuffins: legg 4-5 friske eller frosne bringebær på toppen av muffinsene.
Muffins med sjokoladebiter: legg 4-5 sjokoladebiter på toippen av muffinsene.
Kanelmuffins: tilsett 1 ts kanel.
Bananmuffins: tilsett 2 moste bananer og 4 dråper mandelessens.
- Oppskrift og bilde har vi fått fra Cacas - www.cacas.no -