Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Ostekake med pasjonsfrukt

Ostekake med appelsin- og safrangranitè og pasjonsfruktsaus


Ingredienser

Ostekake:

10 bixit kjeks

3 ss sukker

50 g smør

1 vaniljestang

400 g philadelphia

300 g seterrømme

2 egg

100 g pasjonsfruktjuice

Revet limeskall av 1 lime

 

Topping:

2 pasjonsfrukt

1 dl seterrømme

1 dl kremfløte

1 ss sukker

 

Saus:

6-8 pasjonsfrukt

100 g sukker

1 dl appelsinjuice

 

Granitè:

3 dl appelsinjuice

2 ss sukker

Litt safran

Fremgangsmåte

Ostekake:

Knus kjeksen og bland med sukker, romtemperert smør. Press sammen med baksiden av en skje i bunnen av smurt middels stor springform med bakepapir i bunnen. Stek på 180 grader i ti minutter. Avkjøl. Bland sammen kremost, rømme (ev. Yoghurt om du ønsker kaken litt syrligere). sukker, egg, sitron og vaniljestang. Fordel massen på toppen av kjeksbunnen. Stek ferdig på 115 grader i 40 minutter – til fyllet disser som en pudding. Sett kaken til avkjøling.

 

Topping?:

Pisk sammen fløte, rømme og sukker til krem. Sil saften av pasjonsfrukten og bland inn. Fordel på toppen av kaka etter at den er avkjølt. La gjerne stå natten over – så setter smake seg godt og den blir litt lettere å skjære opp.

 

Saus:

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Ha det over i en liten kjele sammen med sukker og appelsinjuice. Kok opp sausen og la den småkoke i noen minutter til den tykner. Avkjøl sausen før servering.

 

Granitè:

Varm opp alle ingrediensene til sukkeret er løst opp. Sett på frys og skrap til en slush rett før servering.

 

-Oppskrift og bilder har vi fått fra Flying Culinary Circus-

www.fccircus.com

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.