Ostekake med pasjonsfrukt
Ostekake med appelsin- og safrangranitè og pasjonsfruktsaus
Ingredienser
Ostekake:
10 bixit kjeks
3 ss sukker
50 g smør
1 vaniljestang
400 g philadelphia
300 g seterrømme
2 egg
100 g pasjonsfruktjuice
Revet limeskall av 1 lime
Topping:
2 pasjonsfrukt
1 dl seterrømme
1 dl kremfløte
1 ss sukker
Saus:
6-8 pasjonsfrukt
100 g sukker
1 dl appelsinjuice
Granitè:
3 dl appelsinjuice
2 ss sukker
Litt safran
Fremgangsmåte
Ostekake:
Knus kjeksen og bland med sukker, romtemperert smør. Press sammen med baksiden av en skje i bunnen av smurt middels stor springform med bakepapir i bunnen. Stek på 180 grader i ti minutter. Avkjøl. Bland sammen kremost, rømme (ev. Yoghurt om du ønsker kaken litt syrligere). sukker, egg, sitron og vaniljestang. Fordel massen på toppen av kjeksbunnen. Stek ferdig på 115 grader i 40 minutter – til fyllet disser som en pudding. Sett kaken til avkjøling.
Topping?:
Pisk sammen fløte, rømme og sukker til krem. Sil saften av pasjonsfrukten og bland inn. Fordel på toppen av kaka etter at den er avkjølt. La gjerne stå natten over – så setter smake seg godt og den blir litt lettere å skjære opp.
Saus:
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Ha det over i en liten kjele sammen med sukker og appelsinjuice. Kok opp sausen og la den småkoke i noen minutter til den tykner. Avkjøl sausen før servering.
Granitè:
Varm opp alle ingrediensene til sukkeret er løst opp. Sett på frys og skrap til en slush rett før servering.
-Oppskrift og bilder har vi fått fra Flying Culinary Circus-