Pavlova
Pavlova med sitrongress- og limekrem og asiatiske frukter
Ingredienser
Marengsbunn:
- 4 eggehviter
- ¼ ts salt
- 250 g sukker
- 2 ts maisstivelse
- 1 ts hvitvinseddik
Sitrongress- og limekrem:
- 2 dl kremfløte
- 30 g sukker
- 4 limeblader
- 1 sitrongress
- 3 eggeplommer
- Ca. 2 ss maisstivelse
- 2 dl kremfløte til krem
Frukt:
Her kan du bruke din egen miks, vi har brukt:
- Dragefrukt
- Pasjonsfrukt
- Mango
- Jordbær
- Bringebær
- Papaya
- Mynte (sitronverbena er enda bedre)
- (kokosflak er veldig pent å pynte med)
Forberedelser
2 dager før:
Lag pavlova-bunnen, pakk i tett boks og la stå på benken. Lag sitrongress- og limekrem.
Samme dag:
Pisk krem og bland med sitrongress- og limekrem. Dander og pynt kaken.
Fremgangsmåte
Marengsbunn:
Lag marengsbunnen ved å ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle (helst i glass eller stål). Pisk dem sakte med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsettes sukker, litt og litt av gangen. Pisk til marengsen er myk og blank og til alt sukkeret er oppløst.
Ikke visp for lenge, da blir marengsen fort kornete. Vend inn siktet maisstivelse og eddik. Legg bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca. 22–24 cm (eller bruk en kakeform). Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy. Stek kaken på 160°C med over- og undervarme, til bunnen er sprø på utsiden, litt myk inni og lys kremfarget, 40–45 minutter. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.
Sitrongress- og limekrem:
Kok opp fløten med sukker, limeblad og finhakket sitrongress og la trekke 10 minutter. Kjør blandingen med stavmikser og sil den. Visp sammen eggeplommer og maisstivelse. Varm fløten opp igjen og visp den inn i eggeblandingen. Ha over i kjelen igjen og varm så forsiktig opp mot kokepunktet til blandingen tykner mens du rører kraftig med en slikkepott. Pass på, det skal ikke koke, og den svir seg lett. Sil kremen igjen og avkjøl. Skulle den skille seg, kan den kjøres sammen med en stavmikser.
Frukt:
Visp 2 dl fløte til krem og vend med sitrongress- og limekremen. Fordel kremen utover marengsbunnen ved servering. Pynt kaken med asiatiske frukter etter ønske. Skal kaken fraktes, bør den være i en form og tas ut rett før. Den tåler også å stå i kjøleskapet noen timer.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -