Paprika fylt med kyllingkjøttdeig
Paprika blir ikke bedre enn når de er fylt med kjøttdeig og gratinert med ost. Prøv da vel!
Ingredienser
- 5-6 paprika
- 2 gulrøtter
- 1 løk
- 1 stilk brokkoli
- 2 baller fersk mozzarella
- 1 dl ukokt ris
- 3 fedd hvitløk
- 1 neve fersk persille
- Cemo olivenolje
- Cemo chili og hvitløkssalt
- 400 g kyllingkjøttdeig
Fremgangsmåte
- Start med å koke ris etter anvisning.
- Mens risen koker huler du ut paprikaene. Skjær av toppen på det bredeste punktet og hold i stilken og dra ut kjernen.
- Finhakk det røde på paprikastilken du nettopp kuttet av sammen med brokkolistilk, 2 gulrøtter og revet squash.
- Sett paprikaskålene i en ildfast form inn i forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 15 minutter.
- Finhakk løk og hvitløk og la det surre i panna til det blir blankt.
- Tilsett resten av grønnsakene sammen med Cemo chili og hvitløkssalt. Stek til det er blankt og legg i en skål.
- Stek kyllingkjøttdeig sammen med en neve finhakket persille og Cemo chili og hvitløkssalt.
- Når kyllingen er gjennomstekt tilsetter du risen og grønnsakene.
- Bland alt godt sammen og fyll i paprikaskålene. Topp med fersk mozzarella og litt mer salt.
- Blandingen som blir til overs har du i den ildfaste formen rundt paprikaene.
- Stek på varmluft 180grader i ca 15 min, eller til osten er gylden og smeltet.
Tips! Bytt ut kyllingkjøttdeigen med sopp så får du et vegetarisk alternativ. Hakk soppen og stek i pannen på samme måte som kyllingen før ris og grønnsaker blandes inn.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud.