Papardelle carbonara
Prøv denne gode pastaretten med squash og sprø skinke!
Ingredienser
- 400 g tørket el. 600 g fersk papardelle
- 6 skiver parmaskinke
- 1 grønn squash
- 1 rødløk
- 1 god bunt salvie
- 2 egg
- olivenolje
- 1 dl melk
- 50 g revet parmesan
- parmesan og sort pepper til topping
Fremgangsmåte
Legg skinken på et brett med bakepapir og sett i ovnen på 200 °C i ca. 8 minutter til den
skifter farge og blir sprø. Ta ut og bryt i biter på en tallerken.
Grovhakk squash, løk og salvie. La surre i en stekepanne på lav varme i 12 minutter.
Kok pastaen i den store gryten. Hell av vannet, bortsett fra en kopp som du sparer.
Visp sammen egg, melk, olivenolje og revet parmesan til en saus i en liten arbeidsbolle.
Tilsett pastaen i stekepannen sammen med en kopp av pastavannet, squash, løk og salvie.
La det avkjøle seg litt (så ikke eggene blir til eggerøre når du vender de inn i pastaen).
Vend raskt inn egg- og parmesanblandingen i pastaen. Rør til det tykner og sausen legger seg som en hinne rundt pastaen.
Server pastaen med mer revet parmesan, sprø parmaskinke og masse kvernet sort pepper over.
- Oppskrift og bilde har vi fått fra The Flying Culinary Circus -