Pannestekt kyllingbryst
Pannestekt kyllingbryst med urtepasta
Ingredienser
- 2 stk kyllingbryst
- 3 ss solsikkeolje
- 50g smør
- 600g tagliatelle
- 2 dl fløte
- 1 ss basilikum
- 1 ss pinjekjerner
- 2 ss parmesan
- sitronsaft
- 8 stk artisjokkhjerter
- god olivenolje
Fremgangsmåte
Kok opp vann til pastaen, salte godt. Ha i pasta, kok den til den er al dente og har
en litt hard kjerne.
Krydre kyllingen godt med salt og pepper. Stek i solsikkeolje i varm panne med
skinnsiden ned til skinnet blir sprøtt. Snu deretter kyllingen og ha i smøret. Skru ned
temperaturen. Øs jevnlig smør over kyllingen i et par minutter til den er ferdig (kjernetemperatur
skal være ca. 60 grader). La hvile i 5 minutter.
Kok opp fløten og la den småkoke i 3–4 minutter. Imens kutter du artisjokkhjertene
i 4, og grovkutter mesteparten av basilikumen.
Ha den varme pastaen i fløten, la den blir skikkelig gjennomvarm. Vend i artisjokkene,
mesteparten av parmesanen og all basilikumen.
Smak til med salt, grovkvernet pepper og sitronjuice. Fordel pastaen i 4 tallerkener,
topp med resten av parmesanen og noen basilikumblader.
Skjær kyllingbrystet i fine skiver og legg på toppen, ha rikelig med god olivenolje
over.
Server gjerne med litt godt brød og en frisk salat ved siden av.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -