Ostekake med hvit sjokolade og bringebærsirup
Ingredienser
Bunn:
- 3 dl knuste kjeks (shortbread eller Digestive)
- 75 g smør, smeltet
Fyll:
- 500g Cream cheese
- 1 ¾ dl strøsukker
- Revet skall av ½ sitron
- 2 brev gelatin oppløst i 0,5 dl kokt vann, avkjølt
- 200g hvit sjokolade, smeltet
- 2,5 dl fløte, lett pisket
Fremgangsmåte
Bland kjeks og smeltet smør og trykk det ned i bunnen av en 22 cm springform.
Legg 2 brev gelatin i kaldt vann. Pisk cream cheese, sukker og revet sitronskall til en jevn, bløt masse. Press vannet ut av gelatinen og smelt den over vannbad. Bland den hurtig men grundig i osteblandingen (så den ikke danner tråder). Til slutt rører du inn den smeltede sjokoladen og fløten. Hell fyllet over bunnen i springformen og still kaken i kjøleskapet i 3-4 timer, til den er fast. Server med hjemmelaget bringebærsirup og gjerne noen friske bringebær.
Bringebærsirup:
Bringebærsirup er godt på kaker, is, pannekaker, ost, yoghurt og mye mer. Og det er enkelt å lage: La 500 g bringebær (gjerne frosne) og 2 dl vann simre i 20 minutter. Sil blandingen, så stenene sorteres fra. Tilsett 100 g brunt sukker og la det simre i ytterligere 10 minutter.
Oppskriften har vi fått fra Brix Design.