Ørret-croutilloner
med reddiksalat og persillepesto
Ingredienser
- 800 g reddik
- 200 g spinatblader
- 2bunter persille
- 40 g Parmesan
- 40 g mandler
- 50 ml rapsolje
- 2 store poteter
- 250 g ørretfilet, røkt
- 40 g Parmesan
- 40 g ferskost
- Olje til frityrsteking
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Fjern stilkene fra spinaten og persillen, blansjer i saltet vann, rens i kaldr vann og la det renne av. Press ut vannet og grovhakk.
- Riv parmesanen og mandlene. Mos alt sammen med olje og krydre med salt. Hold av to spiseskjeer med pesto til Croutillonene.
- Del opp de skrellte reddikene med Spirelli til bred tagliatelle og mariner i det som er igjen av pestoen.
- Bland ørret, parmesan, ferskost og pesto og form 12 boller.
- Warm opp oljen til 180° C.
- Skrell potetene med Spirelli og lag tynner spiraler av dem med Julienneskjæreren. Pakk så inn ørrettbollene i potetspiralene.
- Frityrstek bollene til de blir gyllenbrune. La dem renne av på kjøkkenpapir og strø salt over.
- Krydre reddiksalaten med salt og pepper og server med Croutillonene.
Tips: Croutillonene smaker godt både varme og kalde og er lette å tilberede. De er dermed et egnet høydepunkt for koldbord med fingermat.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra GEFU-