One pot-linsepasta
Lei av all oppvasken etter middag? Da er denne pastaretten perfekt – her tilberedes alt i en og samme panne eller gryte. Enklere blir det nesten ikke
Ingredienser
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 løk
- 4-5 brokkolibuketter
- 2,5 dl frosne grønne erter
- 1/2 pakke bacon
- 400 g lårfilet av kylling
- 5 stilker oregano
- 1 ss finhakket bladpersille
- 2,5 dl matfløte
- 2,5 dl kraft
- 1 dl vann
- 200 g linsepasta
Fremgangsmåte
- Skjær opp bacon og sprøstek i traktørpanna. Ta ut og legg til side på litt kjøkkenpapir.
- Finhakk løk og hvitløk og stek dette blankt.
- Skuff til siden og ha oppi kyllingen.
- Strø over finkuttet oregano, litt nykvernet salt og pepper og stek til det får en fin stekeskorpe.
- Ha oppi brokkoli, erter, pasta, fløte, kraft og vann.
- Sett på lokk og la småkoke på middels varme i ca 15 min, rør innimellom til pastaen er myk.
Om det blir litt tørt kan du ha oppi litt mer vann. Smak til med salt og pepper og ha over det sprøstekte baconet.
Server med nyrevet parmesan, finhakket bladpersille og nystekte rundstykker eller litt sprø grissini.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud.