Øldampet kylling med asiatisk salat
Hel kylling på ølboks
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 5 ss kryddermiks min
- (like deler paprikapulver, chilipulver, koriander, spisskummen og brunt sukker)
- 1⁄2 l ølboks
- 2 ts salt
- 2 ss matolje
BBQ-glaze:
- 1 ss sriracha-saus
- 1 ss soyasaus
- 2 ss ketchup
- 2 ss honning
- 1 liten bunt koriander
Asiatisk salat:
- 1 mango
- 1 granateple
- 1⁄2 agurk
- 1 kinaka°l (ev. bønnespirer)
- 1 ha°ndfull cashewnøtter
Spicy salatdressing:
- 2 lime
- 3 ss asiatisk fiskesaus (ev. 2 ss soyasaus)
- 1⁄2 ss chili flakes (ev. finhakkede frø fra 1 chili)
- 1⁄2 ss sukker
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- stekeovn – sett pa° 200 °C
- stekebrett
- 3 sma° arbeidsboller
- salatbolle
- pensel
- stort fat
Fremgangsmåte
Lag tre kutt inn til benet i hvert kyllingla°r. Bland alt til kryddermixen sammen med salt og matolje i en liten arbeidsbolle. Gni inn i kyllingen. Drikk opp 2⁄3 av ølet og tre boksen opp i «rumpa» pa° kyllingen. Sett boksen opp rett med kyllingen pa° et stekebrett nederst i ovnen – og bak i 30 minutter pa° 200 °C.
Kutt alle grønnsakene til salaten i strimler, bortsett fra bønnespirer og cashews – som du lar være hele. Ha over i en salatbolle. Bland alt til dressingen i en liten arbeidsbolle.
Bland sammen alt til glazen i en liten arbeids- bolle.
Ta kyllingen ut av ovnen og pensle med glaze. Stek videre i 10 minutter.
Ta ut kyllingen og la den hvile litt før du skjærer i den. Vend dressingen inn i salaten.
Legg kyllingen pa° fat sammen med salaten og dryss over fersk koriander. Server.