Nøttesnacks med sjokolade
Perfekt godis til jul!
Ingredienser
- 30 g valnøtter (kjerner)
- 20 halve valnøtter til pynt
- 30 g hasselnøtter (kjerner)
- 250 g marsipan
- Evt. 1 ss likør, Amaretto
- 200 g mørk overtrekkssjokolade
- Evt. sølvstøv
Fremgangsmåte
Knekk hasselnøttene og valnøttene med nøtteknekkeren. Rist alle nøttene på en tørr panne. Avkjøl og hold igjen 20 halve valnøtter til pynt. Hakk resten av nøttene fint og elt dem inn i marsipanen. Tilsett evt. likør etter smak. Form marsipanen til et avlangt brød (4x20 cm) og skjær det i 20 skiver á 1 cm. Form nøttebrødene slik at alle blir like.
Smelt den mørke overtrekkssjokoladen over vannbad ved svak varme. Overtrekk eller pensle brødene med sjokoladen og sett dem på bakepapir. Pynt nøttebrødene med halve valnøtter som evt. er vendt i litt sølvstøv.
Oppbevar nøttebrødene mørkt og kjølig ved ca. 16 grader i en lufttett beholder. De kan holde i 2-3 uker – hvis de får lov!
Oppskriften har vi fått fra Brix Design.