Nakkekoteletter med rotgrønnsaker
Nakkekoteletter med stuede rotgrønnsaker
Ingredienser
- 4 stk nakkekoteletter
- 4 stk poteter
- 1 stk gulrot
- 1/2 stk kålrot
- 2 stk sellerirot
- 1 stk purreløk
- 2 stk saft fra sitron
- 3 dl fløte
- 2 ss dijonsennep
- 1 stk eple
- 6 skiver syltet rødbet
- 1 ss salvie
Fremgangsmåte
Skrell og kutt alle grønnsakene og potetene i terninger. Kutt den hvite delen pa° purren i ringer og finsnitt den grønne delen.
Brun kotelettene i litt solsikkeolje i en skikkelig varm panne. Na°r de er bru- net pa° den ene siden, snu dem og ha i 1 ss smør. Legg dem deretter til side.
Stek alle grønnsakene og potetene med unntak av purreløken i pannen i litt olje til de begynner a° bli møre. Hell over fløte og rør inn sennep og sitron- saft. Smak til med salt og pepper.
Legg grønnsak- og potetblandingen i en ildfast form og ha i purreløken. Legg kotelettene pa° toppen. Dekk for- men med aluminiumsfolie (stikk noen hull i folien) og sett den i ovnen i 8–10 minutter pa° 180 grader.
Mens formen er i ovnen, kutter du eplet og rødbetene i sma° terninger, finhakker salvien og blander inn sitron, salt og pepper. Dryss over før servering.
Server med bagetter eller loff.