Monster BBQ-platter
Beefribs og spareribs med BBQ-saus, chicken wings og meksikanske maiskolber
Ingredienser
- 600 g kyllingvinger
- 1 kg spareribs (ribbein av svin)
- 1 kg beefribs (ribbein av okse)
- 4 ½ l cola
- 4 maiskolber
- 50 g revet parmesan
- 4 ss crème fraîche
- 2 ss smør
- Kajennepepper
BBQ-saus:
- 2 løk
- 4 røde chilier
- 4 ss olje
- 4 ss soyasaus
- 4 bokser hermetiske tomater
- 1 ½ dl eplesidereddik
- 2 ss sterk dijonsennep
- 1 ss worchestershiresaus
- 4 ss brunt sukker
- 3 ss paprikapulver
- 2 ts kajennepepper
- 2 ts salt
- 4 ts grovmalt pepper
Mexican chili-glace:
- 6 røde chilier
- 6 fedd hvitløk
- 1 dl akasiehonning
- 4 ss hvitvinseddik
- 250 g hermetiserte tomater
Forberedelser
Lang tid før:
Lag BBQ-saus. Lag chili-glace.
2 dager før:
Kok ribbene. Riv parmesan.
1 dag før:
Mariner ribbene i BBQ-saus. Mariner kyllingvinger i chili-glace.
Samme dag:
Stek poteter.
Ved servering:
Stek ribbene og kyllingvinger. Varm opp poteter.
Fremgangsmåte
Sett begge ribbene til koking i hver sin kjele med nok cola til at det dekker kjøttet. Kok til de er møre. For spareribs tar det 50–70 minutter, og for beefribs tar det 60–90 minutter. Når kjøttet begynner å løsne fra benet tar du ribbene opp og avkjøler. Mariner gjerne det ferdigkokte, kalde kjøttet i BBQ-sausen i kjøleskapet natten over. Ved servering dynkes kjøttet med BBQ-saus og settes i stekeovnen på ca. 200°C i 15–20 minutter. Ta kjøttet jevnlig ut og pensle på med mer saus for å få en god seig glasert hinne. Det er godt når det får en litt sprø og karamellisert overflate.
BBQ-saus:
Skrell og finhakk løk og chili til BBQ-sausen. Fres løken i olje til den er blank og myk. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la sausen koke ca. i 1 ½ time til den er passe tykk. Rør av og til og pass på så den ikke svir seg. Kjør sausen i en blender eller stavmikser til den får en glatt konsistens.
Mexican chili-glace:
Til mexican chili-glace og kyllingvinger må du dele chilien i to, ta bort frøene og finhakke den. Varm honningen i en kasserolle og rør inn chili og finhakket hvitløk. Tilsett eddik og tomat og gi det hele et lite oppkok før det kjøres i en blender og avkjøles. Ha noe av sausen på kyllingvingene og stek i ovnen på 200°C i 20–40 minutter, avhengig av om det er rå eller forhåndsstekte vinger man bruker. Server resten av glacen som dipp.
Stek maiskolbene i ovnen på 220°C i ca. 15 minutter til de begynner å se litt grillet ut. Ta dem ut og pensle på smøret og krydre med salt. Ha dem i ovnen i fem minutter til. Smør crème fraîche godt over dem og dryss på godt med kajennepepper. Topp det med revet parmesan og server med råstekte poteter.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -