Mini-ostekake
En søt minikake til hver gjest slår alltid an.
Ingredienser
Bunn:
- 100 gr kunst Digestive kjeks
- 60 gr smeltet smør
Fyll:
- 340 gr romtemperert kremost
- 50 gr finkornet sukker
- 1 ss melis
- 1,5 dl pisket fløte
Valgfri smakstilsetning:
- Lemon Curd (1 ss pr. porsjon)
- Peppermynteessens (en dråpe eller to)
- 30-50 gr smeltet sjokolade - prøv gjerne med Ruby chocolate
- 1 ss karamellsaus
Fremgangsmåte
Bland den knuste kjeksen med smeltet smør og legg 2 ts av blandingen i bunnen av hver skål. Avkjøles i kjøleskap.
Pisk sammen kremosten, sukkeret og melis. Pisk kremen i en bolle utenom. Bland kremostblandingen forsiktig inn i kremen. Tilsett ønsket smakstilsetning og fordel kremen i skålene med kjeksbunnen.
La gjerne skålene stå i kjøleskapet i 4-6 timer før du serverer.
TIPS! Pynt med spiselige blomster, pistasjnøtter eller sjokolade.
Oppskriften har vi fått fra Le Creuset.