Minestrone med grønne grønnsaker
En gryte med mye godt!
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 2 finhakkede løk
- 6 fedd finhakket hvitløk
- 140 g tomatpuré
- 1 ss røkt paprika
- 6 selleristenger i skiver
- 4 gulrøtter, skrellet og skåret i tynne skiver
- 4 liter varm kyllingkraft
- 15 g timiankvaster
- 500 g suppepasta
- 350 g plommetomater
- 100 g finskåret kål, for eksempel hvitkål
- 230 g brokkoli
- havsalt og sort pepper etter smak
- 10 små eller 5 standard squash, skåret i skiver
- 2 bokser cannellinibønner, skylt og med væsken silt av
- 150 g grønne bønner
- basilikumpesto
- revet parmesanost
- baguett
Fremgangsmåte
Stek løk og hvitløk i olivenolje i gryten
Tilsett tomatpuré, paprika, selleri og gulrøtter og stek i ytterligere to minutter
Tilsett kraft, timian og pasta og la det hele småkoke under lokk i 10–15 minutter til pastaen er kokt
Tilsett tomater, kål og brokkoli, smak til med salt og pepper og ta suppen av varmen
Fordel squash og bønner i serveringstallerkenene, tilsett suppe og dryss over revet parmesanost og noen klatter pesto
Serveres med baguetter
-Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset-