Melkesjokolademousse med sitrussalat
En søt og syrlig vinner!
Ingredienser
Melkesjokolademousse
- 200 g melkesjokolade (35-40% kakao)
- 1 gelatinplate
- 3 dl kremfløte
- 1 dl matyoghurt
Sitrussalat
- 1 1⁄2 dl sukker
- 1 dl tørr hvitvin
- 1⁄2 dl vann
- 1 pose gløggkrydder à 37 g
- 1 grapefrukt
- 1 appelsin
- 2 klementiner
Sjokoladekrisp
- 50 g smør
- 5 ss hvetemel
- 2 1⁄2 ss havregryn
- 1 ss kakao
- 2 1⁄2 ss sukker
- 2 ss strimlet mynte
Fremgangsmåte
Hakk sjokoladen i biter. Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i ca. 5 min. Kok opp fløten, hell den over sjokoladen, og rør til sjokoladen har smeltet. Rør deretter inn gelatinplaten. Tilsett yoghurten når blandingen ikke lenger er varm. Dekk bollen og sett den i kjøleskap over natten.
Kok opp sukker, vin, vann og krydder. Sett sukkerlaken til side og la den avkjøles. Fjern skallet på grapefrukt, appelsin og klementiner. Skjær deretter ut skinnfrie fileter og legg dem i sukkerlaken.
Sett ovnen på 200°. Bland sammen ingrediensene til sjokoladekrisp. Legg smulene på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i ca. 8 min. Avkjøl sjokoladekrispen. Alle forberedelsen så langt kan fint gjøres i god tid før moussen skal serveres.
Bland sjokoladekrisp og mynte. Visp moussen med en håndmikser til den tykner. Legg sitrussalat i bunnen av 8 høye glass, og sprøyt over sjokolademousse. Topp med sjokoladekrisp og pynt med et mynteblad.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra OBH Nordica-