Mais- og kyllingsuppe med sterk pølse
Ingredienser
- 2 løk
- 2 gulrot
- 2 fedd hvitløk
- 2 små bokser mais (spar litt til garnityr)
- 3 dl kyllingkraft (el. kyllingbuljong)
- 3 dl fløte
- 1 ss soyasaus
- 2 chorizopølser (ev. annen sterk pølse)
- 250 g spinat
- 2 skiver brød/loff
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- middels stor gryte – sett på høy varme med litt matolje
- stavmikser
- stekepanne – sett på høy varme
- arbeidsbolle
Fremgangsmåte
Skrell og grovkutt løk, gulrot og hvitløk. Fres i min gryten sammen med maiskorn og litt matolje. Hell på kyllingkraft, fløte og soyasaus. Kok til grønnsakene er møre – og kjør med stav- mikser til fin purè. Smak til med salt og pepper.
Del pølsen i skiver og brødet i terninger. Ha pølseskivene i stekepannen og stek til de er godt brunet. Ha dem over i en arbeidsbolle.
Tilsett brødterninger i pannen og stek til brødet begynner a° fa° fin skorpe. Vend inn spinatblader, maiskorn (det du har spart) og stekt chorizo. Varm alt og smak til med litt salt og pepper.
Server suppen med garnityret i midten.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-