Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Lussekatter

Bak saftige og gode lussekatter til Luciadagen!


Ingredienser

  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 11⁄2 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 gram safran (ect ½ ts gurkemeie)

Pensling og pynt

  • 1 stk sammenvispet egg
  • Rosiner

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.
  2. Bland mel, sukker, kardemomme og safran sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
  3. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).
  4. Del deigen i 24 like store deler. Form ulike lussekatter.
  5. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).
  6. Sett stekeovnen på ca 225°C
  7. Pensle lussekattene med sammenvispet egg og pynt med rosiner.
  8. Stek dem midt i ovnen i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.
Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.