Linsesuppe
med grillet pinnebrød!
Ingredienser
Linsesuppe:
- 1 dl røde linser
- 1 stor løk, hakket
- 2 fedd vitløk, hakket
- Olivenolje til å frese løken
- Litt vit vin, sitron eller hvitvinseddik
- 7-10 dl grønnsaksbuljong
- Salt og pepper
- Valgfrie ferske urter til smak og pynt
- Crème fraiche til servering
Pinnebrød:
- 3 dl lunkent vann
- 50 g gjær
- 2 ts honning
- 2 ts salt, ½ del olje
- 4 dl hvetemel
- 2 ½ dl sammalt mel
Fremgangsmåte
Linsesuppe (4 personer):
- Fres den hakkede løken i oljen til de er blanke
- Skyll linsene og ha de i gryten sammen med løken
- Hell på buljong, vin/sitron/hvitvinseddik og la det koke i ca. 10 min
- Smak til med salt og pepper
- Server med hakkede ferske urter og Crème Fraiche
Pinnebrød på grillen:
- Bland ut gjæret i vannet sammen med honningen, saltet og oljen
- Bland inn melet, kna deigen og la den heve
- Del opp deigen i små boller, legg de på en smurt bakeplate og ta de med til grillen
- Fine 4-6 pinner og spikk enden på de for å fjerne barken
- Form brødet rundt pinnen til den sitter fast og grill de over grillen eller bålet
- Vend de rundt for at de skal steke jevnt. Steketid er ca. 15 min
Server sammen med linsesuppen. Gjerne med litt olivenolje eller smør og salt.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Wik & Walsøe.