Lettvinte pizzasnurrer
Skikkelig gode pizzasnurrer som passer ypperlig til lunsj, i matpakken eller når du skal ut på tur.
Ingredienser
- 750 g hvetemel
- 250 g grovt mel
- 6 dl vann
- 4 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 1 pakke tørrgjær (gjerne pizzagjær)
- 200 g kalkunskinke
- 450 g revet gulost
- 10 ss pizzasaus
- Cemo pizzakrydder
Fremgangsmåte
Ha alt det tørre i bollen og skru på kjøkkenmaskinen. Spe på med olje og vann. La elte i minimum 15 minutter eller til deigen slipper bollen. Hev til dobbel størrelse på et lunt sted (ca 1 time)
Hakk opp kalkunskinke (her kan du fint variere med f.eks. spekeskinke, salami eller kjøttdeig) og strø på revet ost.
Del deigen i to og kjevle ut den ene til et rektangel. Smør på pizzasaus, og la det være igjen en liten del nederst på langsiden. Strø på skinke, ost og litt Cemo pizzakrydder. Rull sammen som en rullekake og del opp i 16 biter.
Gjenta det samme på den siste delen av deigen. Legg snurrene på et stekebrett og etterhev i 30 minutter. Strø på litt ekstra ost og pizzakrydder på toppen av hver snurr. Stek på 180 grader varmluft i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.
Tips! Frys gjerne ned de som blir til overs – perfekt å ha med på tur eller i matpakka!
Oppskrift og bilder har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud.