Lettvint og uimotståelig iskaffe
Ta snarveien til en forfriskende, iskald kaffe.
Ingredienser
- Grovmalt kaffe
- Vann
- Isbiter
Fremgangsmåte
Å trylle frem en kopp med iskaffe med den perfekte smaken er lettere enn du tror.
Trikset er å brygge med Cold Brew-metoden, hvor selve bryggingen i kjøleskapet tar 12-24 timer. Etter det tar det bare et par minutter å gjøre kaffen klar, og dagen etter kan du nyte en herlig kopp med iskaffe.
Fordelen med Cold Brew er at sødmen i kaffen kommer tydeligere frem og bitterstoffene forsvinner. Det fungerer motsatt dersom du tar varm kaffe og kjøler ned denne.
TIPS! For å få det beste resultatet bør du bruke en iskaffe-brygger og ikke en vanlig presskanne. Filtreringen blir bedre og smaken likeså.
- Fyll på grovmalt kaffe i iskaffe-bryggeren. Bruk dobbel mengde kaffe i forhold til hva du bruker til vanlig kaffe.
- Tilsett kaldt vann og rør rundt med en skje.
- Sett på silikonlokket og la kaffen trekke i kjøleskapet i 12-24 timer.
- Ta kannen ut av kjøleskapet og skift til lokket med stempel.
- Trykk stempelet langsomt ned.
- Server kaffen i glass med isbiter og nyt!
Oppskriften har vi fått fra Bodum.