Lettvint havrebar
I stedet for å stadig kjøpe energi- og nøttebarer, kan du selv lage et lager med havrebarer. Frys dem ned, så har du smarte, næringsrike mellommåltid klare i lang tid fremover.
Ingredienser
Til steg 1:
- 100 g små havregryn
- 100 g store havregryn
- 100 g mandler
- 1 ts havsalt
- 1 ss sukrin gold sirup (ev. annen sirup)
- ½ dl kokt vann
Til steg 2:
- 2 ss cocosa extra virgin kokosolje (kjøpes på helsekostbutikk)
- 5 ss sukrin gold sirup (ev. annen sirup)
- 100 g mørk sjokolade – 70 % kakao
Fremgangsmåte
Steg 1:
Hakk mandlene og bland dem sammen med havregryn på et stekebrett dekket med bakepapir. Bland sirup sammen med ½ dl kokt vann. Hell sirupen over havreblandingen på stekebrettet.
Sett så brettet inn i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 5–7 minutter. Skru så av ovnen, lukk opp døra og la blandingen stå i ovnen noen minutter til. Deretter avkjøler du blandingen på benken. Mens du venter, hakker du 50 g av sjokoladen – som du så tilsetter.
Steg 2:
Varm opp 2 ss cocosa og sirupen i en liten gryte på lav varme. Ta gryta bort fra plata når dette er smeltet sammen. Tilsett havreblandingen og bland godt sammen.
Legg massen i en form på cirka 20 x 20 cm. Smelt resten av sjokoladen (50 g) som du heller over. Sett kaldt i 1–2 timer. Skjær så opp i passe biter.
Er du ikke en sjokoladeperson, dropper du bare denne. De er like gode uten. Vi lover!
Oppskrift og bilder levert av Maggi Gausel // godtnok.no