Lettsaltet torskegryte
Lettsaltet torskegryte som på Sardinia
Ingredienser
- 800g lettsaltet torsk
- 2 stk finhakkede rødløk
- 200g grovhakkede cherrytomater
- 4 fedd hvitløk
- 2 bokser tomater til sausbase
- 150g sorte oliven
- 100g kapers
- 3 ss god olivenolje
- 1/2 presset sitron
- 1 ss frisk oregano
Fremgangsmåte
Kutt rødløk i båter og finkutt hvitløken. Fres rødløk og hvitløk i litt olje.
Tilsett cherrytomater og bokstomater og la dette koke i ca. 5 minutter.
Kutt fisken i terninger og ha i. La dette trekke i sausen til fisken er ferdig.
Tilsett oliven, kapers og olivenolje og smak til med sitron.
Vær forsiktig med saltet da retten inneholder både salt fisk, kapers og oliven.
Dryss gjerne litt grovhakket frisk oregano over til slutt.
Server med godt brød og salat eller kokte poteter, ris eller pasta.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -