Lammegryte
Deilig oppskrift på smakfull lammegryte
Ingredienser
- Ca. 8 små lammekoteletter (Beregne ca. 2 koteletter per person)
- 8-10 gulrøtter
- 8 delikatesseløk
- 1 persillebunt
- Hvetemel
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Denne lekre lammegryten kan nytes hele året, men passer ekstra godt til de kalde vintermånedene. Retten er enkel å tilberede og fylt med smak, lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.
- Vend kotelettene i en blanding av mel, salt og pepper og stek de gylne i godt smør
- Skjær gulrøttene i litt store biter og grovhakk en håndfull persille
- Skjær løken i to deler
- Legg koteletter, gulrøtter, persille og løk i en stor gryte og hell over ca. 1 liter vann
- La det koke på svak varme i ca. 1 time eller til kjøttet er helt mørt
- Server med gode poteter eller store hvite bønner og fersk persille.
Oppskriften har vi fått fra Le Creuset i samarbeid med Matkanalen.