Lag burgerbrødene selv!
Hamburger smaker ekstra godt med hjemmelaget brød. Smak selv da vel!
Ingredienser
15 brød:
- 5 dl melk
- 50 g fersk gjær
- 1,5 ts salt
- 2 ts sukker
- 12 dl hvetemel finbakst/siktet
- 50 g romtemperert smør
Pensling:
- Melk
- 2 ss sesamfrø
Fremgangsmåte
Denne oppskriften er laget spesielt for deg som har en Ankarsrum Asstistent på kjøkkenbenken hjemme. Har du en annen kjøkkenmaskin kan du selvsagt også bruke den.
- Sett sammen din assistent med stålbolle, deigkniv og deigrulle.
- Varm melken til 37°C.
- Smuldre i gjæren, tilsett melken og start assistenten med deigrullen helt inntil kanten på lav hastighet, til gjæren er oppløst.
- Tilsett sukker og mel, og ha så i smøret. Hjelp assistenten eventuelt ved å dra armen inn mot midten et par ganger.
- Lås armen 2-4 cm fra kanten på bollen, øk til middels hastighet og la assistenten jobbe i ca. 5 minutter. Bruk timeren.
- Dekk til bollen med hevelokket og la deigen heve i ca. 40 minutter.
- Legg deigen på en stekeplate og gjør den flat, ca. 1 - 1,5 cm tykk.
- Form runde brød med for eksempel et glass og legg dem på en plate dekket med bakepapir.
- La heve under et håndkle i 25 minutter.
- Sett ovnen på 225°C.
- Pensle med melk og strø over sesamfrøene. Bak i ovnen i 8-10 min
- Legg brødene over på en rist, og la de kjøle seg ned under et håndkle.
TIPS! Pensle gjerne med et egg i stedet for melk. Hamburgerbrødene får da en mer skinnende overflate. Om du vil kan du grille brødene lett før servering.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Ankarsrum