Kyllingfajitas
En god og ekstra mettende tacovariant.
Ingredienser
Kylling:
- ca. 3–4 kyllingfileter (ca. 900 g)
- 1 gul løk
- ca. 250 g sjampinjonger
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- olje til steking
- ca. 2 ss fajitakrydder (ta mer eller mindre avhengig av hvor krydret du vil ha retten)
Fajitakrydder:
- 2 ss paprikapulver
- 2 ss spisskummen
- 1 ss løkpulver
- 1/2 ss hvitløkpulver
- 2 ss tørket oregano
- 1 ts kajennepepper
- 1 ts gurkemeie
- 1 1/2 ss salt
- 1/2 ts svart pepper
Salsa (av ovnsbakte grønnsaker):
- 4–5 klasetomater
- 1–2 rød paprika
- 1 gul løk
- 1 hvitløksfedd
- limesaft fra 1/2 lime
- 2 ss olivenolje
- frisk koriander/persille (etter smak)
- salt og svart pepper
- 1 ts sukker (valgfritt)
- chili (valgfritt)
Mais- og bønnesalsa:
- 1 pakke skylte, kokte, svarte bønner (ca. 300 g)
- 1 boks mais, eller frossen/fersk (ca. 200 g)
- 1/2 rød paprika, finhakket
- ca. 1 ts paprikapulver
- 1 ss olje til steking
- frisk persille/koriander, finhakket
- 1–2 ts limesaft
- salt og svart pepper
- en bit fetaost
Guacamole:
- 2–3 avokadoer
- 2–3 ss limesaft
- 1 klasetomat (uten frø)
- 1/2 ts chilipulver (smakes til)
- en klype spisskummen
- salt og svart pepper
- frisk koriander/persille
Øvrig tilbehør:
- tortillalefser
- rømme
- salat
- agurk
- tortillachips
- revet ost
Fremgangsmåte
Fajitakrydder
Bland krydderne til fajitakrydderet og oppbevar blandingen på et lufttett glass. Det er nok til flere omganger med fajitas.
Salsa
Skrell og skjær opp gul løk, vask tomatene og snitt dem med et kryss på undersiden (for lettere å kunne skrelle dem etterpå), vask paprikaen og fjern frøene, skrell hvitløksfeddet.
Hell olivenolje i en ildfast form, legg i alle grønnsakene og ringle litt mer olivenolje på toppen. Stekes i ovnen på 225 grader i ca. 30–40 min.
Når grønnsakene er ferdige – la dem avkjøles en stund før du dekker formen med plastfolie. Dette for å gjøre det lettere å dra skallet av tomatene og paprikaen.
Skrell tomatene og paprikaen, og legg alle grønnsakene i en kjøkkenmaskin/mikser sammen med limesaft, koriander/persille, salt, pepper og litt chilipulver. Miks til ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper, og tilsett sukker hvis salsaen virker for syrlig. Hell salsaen på et rent glass og oppbevar den i kjøleskapet. Kan utmerket godt lages dagen i forveien.
Mais- og bønnesalsa
Stek mais og den finhakkede paprikaen i en stekepanne med olje. Tilsett deretter bønnene, paprikapulveret, salt og svart pepper, og stek i noen minutter til. Avslutt med å tilsette finhakket persille/koriander og limesaft, og smuldre fetaosten i. Bland og smak til med salt og pepper. Spises varm eller kald.
Guacamole
Finhakk tomaten og koriander/persille. Bland alle ingrediensene og smak til med salt, svart pepper og chilipulver. Settes i kjøleskapet en stund før servering.
Gjør klart det andre tilbehøret: Skjær opp salat og agurk.
Kyllingfajitas
Strimle grønnsakene og kyllingen eller skjær dem i små biter. Begynn med å gjennomsteke kyllingen i olje, og ta den deretter ut av stekepannen. Stek grønnsakene i olje og ha kyllingen tilbake i stekepannen. Hell 2 ss fajitakrydder i stekepannen med kylling og grønnsaker, og rør sammen. Spises varm med tortillalefser og tilbehør.