Kylling-taco
Kylling-taco med cashew og klementin
Ingredienser
- 12 mais- eller hvetetortillas
- 500 g kyllingkjøttdeig
- 1 dl cashewnøtter
- 1 ½ dl thai glaze
- 2 hjertesalat
- 2 klementiner
- 1 dl grønn salsa
Thai glaze:
- 2 sitrongress
- 2 løk
- 4 dl hoisinsaus
- 1 dl mango chutney
- 1 dl soyasaus
- 1 dl hermetisk tomat
- 8 ss sirup lys
- 4 ss dijonsennep
- 8 limeblader
- 4 ss sesamolje
Grønn Salsa:
- 1 grønn paprika
- Litt matolje
- 4 jalapeno chili
- 2 hvitløksfedd
- 1 bunt fersk koriander
- 1 ss hvitvinseddik
- 2 lime
- ½ dl olivenolje
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
Bak små lefser eller stikk ut fra ferdige lefser som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold dem varme i aluminiumsfolie.
Stek kjøttdeigen i en panne og tilsett nøttene og glaze.
Lag grønn salsa ifølge oppskriften. Finsnitt salaten, skrell klementinene og kutt i terninger.
Ha litt salat på lefsene, kjøtt, terninger med klementiner, og deretter striper med
grønn salsa på toppen.
Thai glaze
Grovhakk sitrongress og løk og kjør i blender med resten av ingrediensene.
Kjør til fin masse og smak til med litt salt.
Brukes med én gang eller kan lagres i kjøleskap i inntil én måned eller fryses i ett år.
Grønn salsa:
Gni paprikaene og jalapenosene i olje og bak de i ovnen på så høy varme du har til de er litt brente i skallet.
Ha dem rett i en pose. La det stå å avkjøles litt og ta av skallet og fjern frø på paprikaen men ikke på jalapenosene.
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til pure.
Smak til med salt og pepper.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -