Krydret tomat- og tortillasuppe
Gå høsten i møte med denne spennende, krydrede og delikate tortillasuppen
Ingredienser
- 3 fedd finhakket hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1 finhakket rødløk
- 2 chipotle-chili, tørkede eller fra glass
- 1 ts støtt spisskummen
- 1 ts støtt koriander
- 2 x 400 g bokser skinnfrie cherrrytomater
- 2 ss tomatpuré
- 2-3 kopper grønnsakskraft
- havsalt og nykvernet pepper etter smak
- 1 ss rødvinseddik
Suppetoppinger:
- crème fraîche
- tortillachips
- en håndfull blandede tomater i skiver
- ½ rødløk i terninger
- 2 hakkede chilier
- fersk koriander til pynt
- syltet rødløk til pynt
Fremgangsmåte
- Stek hvitløk, løk og chipotle-chilier sammen med krydderne i en gryte, til de har myknet.
- Tilsett skinnfrie cherrytomater og tomatpuré, og la det hele småkoke i 5 minutter før du tilsetter kraften i passende mengde til du når ønsket konsistens. La suppen småkoke i 20–30 minutter og smak den deretter til. Du kan nå fjerne chipotle-chiliene, hvis du synes suppen er sterk nok.
- Tilsett litt rødvinseddik etter smak.
- Avhengig av hvilken konsistens du vil ha på suppen, kan den enten brukes som den er, med litt å tygge på, eller du kan blende den til den får en helt jevn konsistens.
Serveres varm i Le Creuset krus med deilige, meksikansk-inspirerte toppinger.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Le Creuset-