Krydret kyllinggryte med fersken
Test ut denne gode kyllinggryten med fersken og masse gode krydder!
Ingredienser
- 2 kyllingbryst med skinn
- 2 løk
- 1 paprika
Gul curry:
- ½ sitrongress
- 1 gul chili
- 2 sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- 1 ts koriander
- 1 ts spisskummin
- 1 ts gurkemeie
- 2 ss brunt sukker
- 1 lime
- 1 ss ketchup
- 1 ss fiskesaus (event. soyasaus)
- 3 dl fløte
- 2 dl vann
- 1 kylling- el. grønnsaksbuljong terning
- 4 halve hermetiske fersken
- 2 ss maisenna
- 300 g ris
- vann
- lime og koriander til servering (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Skyll risen godt og ha den i en middels stor gryte med vann, slik at det dekker 1 cm over risen. Kok opp, deretter skru ned varmen og la den trekke ferdig med lokk.
Kutt løk, kyllingbryst og paprika i biter. Fres i den store gryten med litt olje.
Ha alle ingrediensene til gul curry paste i en blender med litt av fløten (slik at alt går rundt). Kjør til fin masse og tilsett i den store gryten med kylling. Fres litt, tilsett resten av fløten, vann og buljong.
Hell laken av ferkenene, skjær dem opp grovt og tilsett gryten. Bland maisenna med gaffel i et glass med litt kaldt vann og rør inn i gryten. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Server gjerne med lime og koriander.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -