Kremet fettuccine med reker og spinat
Den beste oppskriften på hjemmelaget fettuccine.
Ingredienser
Pastadeig:
- 250 g durumhvetemel (ca. 3,5 dl)
- 3 egg, middels store (ca. 150–170 g)
- 1/2 ts salt
- 1/2 ss olivenolje
- 1/2 ss vann
- ca. 1–2 dl ekstra durumhvetemel til utkjevling
Pestosaus med reker:
- 400 g kjempereker
- 200 g cherrytomater
- 2 ss pesto
- 1 hvitløksfedd
- 3 dl fløte
- 1–2 dl pastavann (vann fra kjelen pastaen kokes i) eller kokvarmt vann
- 2 håndfuller frisk spinat
- 1–2 ss sitronsaft fra ca. 1/2–1 sitron (avhenger av sitronens størrelse)
- 1 ss olivenolje til steking
- 1 ss smør til steking
- salt og svart pepper
- revet parmesanost
- sitronskall fra 1 sitron
- frisk basilikum
Fremgangsmåte
Pastadeig:
- Hell melet i en haug på bakebordet og lag en stor grop i midten.
- Ha eggene, olivenoljen, vannet og saltet i gropen, og begynn å vispe eggene forsiktig sammen med en gaffel. Visp deretter forsiktig inn litt mel fra «melveggene» ved hjelp av gaffelen; pass på så ikke eggene renner ut.
- Når eggene er blandet med melet, elter du deigen glatt og elastisk med hendene, ca. 10 minutter. Hvis deigen er klebrig, kan du tilsette litt mer mel så den slipper underlaget. Hvis deigen derimot er for tørr og ikke henger sammen, skal du tilsette litt vann og elte videre.
- Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 30–60 min. (Deigen kan lages allerede dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet.)
- Ta ut deigen fra kjøleskapet og del den i to deler. Legg pastadeigen på et melet underlag og dryss mel også på oversiden av den. Trykk deigen litt flatere med hendene eller et kjevle. Kjør så deigen gjennom pastamaskinen; begynn med det tykkeste nivået og jobb deg gjennom trinnene til ønsket tykkelse. Kjør gjerne pastadeigen gjennom pastamaskinen flere ganger. Et tips for å bearbeide deigen ytterligere er å brette den og kjøre den gjennom pastamaskinen noen ganger før du kjører den tynn og skjærer den til. Del pastadeigen i to hvis den blir for lang. Glem ikke å mele deigen fra tid til annen, så den ikke kleber seg fast til underlaget og i pastamaskinen.
- Kjør deigen til nivå 6 i pastamaskinen eller til ønsket tykkelse. Skjær deretter pastadeigen til fettuccine i pastamaskinen. Dryss litt mel på pastaen så den ikke klistrer seg sammen. Legg den på melet underlag til den skal kokes.
- Kok pastaen i saltet vann i ca. 2 min. Pass på så du ikke overkoker pastaen hvis du skal blande den med sausen.
Pestosaus med reker:
- Stek rekene på begge sider i en stekepanne med olivenolje og smør. Tilsett finhakket hvitløk og fres uten å svi den.
- Tilsett pesto og bland med rekene. Del cherrytomatene i to og tilsett dem i stekepannen; stek i noen minutter.
- Hell i fløten og pastavannet (eller det kokvarme vannet). Smak til med salt, svart pepper og presset sitronsaft. La syde i noen minutter. Avslutt med å blande i spinaten.
- Kok pastaen. Server ved å blande pastaen i sausen, eller server pastaen med sausen over. Riv parmesanost og sitronskall over og legg noen basilikumblader på toppen.
Oppskrift og bilder har vi fått av Melek Semovski.