Kremet blåskjell med salvie
Blåskjell smaker godt hele året! Følger du noen enkle regler har du en enkel og smaksrik rett om du skal kose deg litt ekstra.
Ingredienser
- 3-4 kilo renset og vasket blåskjell
- 1 gul løk
- 20 g smør til steking
- 3 store hvitløksfedd (bruk en hvitløkspresse)
- 2 ss finhakket salvie
- 2,5 dl fløte
- 1,5 dl tørr hvitvin
- Salt og papper
Fremgangsmåte
Varm gradvis opp Le Creuset skalldyrsgryte til medium varme og stek løk sammen med smør til det blir blankt. Skru opp varmen, tilsett hvitløk og salvie. La surre til salvien er litt sprø. Bruk vinen til å deglassere pannen og ha i fløten. Reduser mengden til halvparten og smak til med salt og pepper.
Husk at blåskjellene er naturlig salte. Når sausen tykner skrur du ned varmen til medium igjen og har i blåskjellene. Sausen vil løsne etterhvert som blåskjellene damper.
Dekk til kjelen med lokket og damp i 6-8 minutter, eller til alle blåskjellene har åpnet. Vær påpasselig med å kaste alle blåskjellene som ikke har åpnet seg om du ikke selv vet opphavet eller hvor ferske de er. Vet du det, og de har åpnet seg litt så bruker du en knivspiss til å bende de opp.
Fordel både blåskjell og saus i 4 boller, og server med noen ferske sitronbåter og roosterkoek. Roosterkoek, et sør Afrikansk grillet brød, passer perfekt til å dyppe i sausen.
Tips! Blåskjellene smaker himmelsk servert på roosterkoek rett fra grillen.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset.