Kotelettgrateng med blomkålpuré
Gi både sødme og spreke smaker til den tradisjonelle kotelettretten.
Ingredienser
Blomkålpuré
- 1 blomkål
- 2 dl fløte
- 2 ss smør
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
Kotelettgrateng
- 4 koteletter
- 1 løk
- 2 epler
- 2 ss olje
- 2 ts karri
- 2 dl fløte
- 2 ss crème fraîche
- ¼ ts kajennepepper
- ½ ts pepper
Fremgangsmåte
Denne retten er kjapp og enkel å lage, men passer like godt som familiemiddag og selskapsmiddag.
Blomkålpuré
Del blomkålen i mindre biter og kok dem møre. Hell så av vannet og damp til blomkålen er tørr. Mos med stavmikser og rør inn fløte, smør, salt og sukker.
Kotelettgrateng
Stek kotelettene i 2 minutter på hver side. Legg kotelettene i en ildfast form. Del så løk og epler i biter og stek på lav varme til de blir mye (cirka 5 minutter). Legg løk og epler over kotelettene i formen. Deretter freser du karri i olje i 2 minutter. Rør så inn fløte og crème fraîche, og smak til med pepper. Hell over kjøttet.
Stek på 220 grader med over- og undervarme i 15 minutter.
God middag!
Oppskrift: Jeanette Maiken Bruserud