Kokosboller
Hjemmelagde kokosboller smaker himmelsk!
Ingredienser
- 4 eggehviter
- 3,5 dl sukker
- 6 gelatinplater
- litt kokende vann
- 200g kokesjokolade
- 50g kokosolje
- 250g kokosmasse eller kakepynt
Fremgangsmåte
Start med å skill 4 egg. Legg 6 gelatinplater i kaldt vann. Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin og tilsett 3,5dl sukker litt om gangen. Marengsen er ferdig når du ikke kjenner sukkerkornene lenger. Klem ut alt vannet av gelatinplatene og tilsett et par spiseskjeer kokende vann og rør. Når gelatinplatene er oppløst og kalde tilsetter du dette i en tynn stråle i marengsen.
Dekk en fjøl/bakeplate med plastfilm og ta en 2A tip oppi en sprøytepose. Fyll opp posen og sprøyt ut eggeformede boller. La stivne i kjøleskap over natten.
Smelt sjokoladen og kokosoljen over vannbad. Bruk en slikkepott dyppet i varmt vann til å ta av marengsen fra fjøla og over i sjokoladen. Dypp deretter i kokosmasse og press lett ned. Gjenta til alle er dekket. Oppbevar i kjøleskap eller frys.
Tips! Du kan også strø over kakestrø etter å ha dyppet i sjokolade.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud.