Knekkebrød
Lag knekkebrød selv! Enkelt og godt.
Ingredienser
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl gresskarfrø
- 2 dl linfrø
- 2 dl solsikkekjerner
- 175 g finhakkede mandler (bruk stavmikser)
- 3 ss sammalt rug grov
- 1 ts fint havsalt
- 4 dl kaldt kullsyreholdig vann
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 130 grader varmluft (alle ovner har forskjellig varme så her kan man justere hvis de blir for lyse eller for mørke).
Bland alt sammen, la stå i et kvarter.
Bre ut over to bakeplater 31 x 31 cm med en spatel.
Del knekkebrødene i 15 pr. brett ved å trykke spor med en spatel.
Sett inn bakeplatene på rist i stekeovnen, en oppe og en nede. La stå i 60 min., bytt om på platene og la stå i 60 min. til.
Legg dem over på rist til de er avkjølt og oppbevar i tett boks.
Knekkebrødene kan varieres etter smak og behov.
Et godt tips er å tilsette en teskje fennikelfrø og to spiseskjeer olivenolje. Da passer de godt til tapas og er perfekt til hummus!