Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Knallgode melke- og sukkerfrie boller

Må bare prøves!


Ingredienser

  • 700 g hvetemel
  • 100 g honning
  • 90 g melkefritt smør (Berit Nordstrand)
  • 3,5 dl mylk eller annen melkefri melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ts kardemomme
  • 100 g rosiner

Fremgangsmåte

  1. Ha i alt det tørre og spe i melk og honning.
  2. Bland sammen deigen i en bake- eller kjøkkenmaskin. Tilsett det romtempererte smøret.
  3. Elt i minimum 15 min, deigen er ferdig når den er smidig og slipper bollen. Dekk over bollen med plast og et kjøkkenhåndkle, og la den heve til dobbel størrelse.
  4. Del opp deigen i 12 like store deler og bland i rosiner. Rull ut og legg på et stekebrett. Hev i 30 min på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle.
  5. Stek i 180g varmluft i 15 min og avkjøl på rist.

 

Edderkoppboller:

Bruk en spiss gjenstand og stikk fire hull på hver side av bollene. Klipp opp lakrissnører og pensle på spiselig lim. Stikk ett snøre inn i hver hull. Pensle på spiselig lim på 2 øyne og sett på foran bollen.

 

Oppskriften har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.