Knallgode melke- og sukkerfrie boller
Må bare prøves!
Ingredienser
- 700 g hvetemel
- 100 g honning
- 90 g melkefritt smør (Berit Nordstrand)
- 3,5 dl mylk eller annen melkefri melk
- 1 pk tørrgjær
- 2 ts kardemomme
- 100 g rosiner
Fremgangsmåte
- Ha i alt det tørre og spe i melk og honning.
- Bland sammen deigen i en bake- eller kjøkkenmaskin. Tilsett det romtempererte smøret.
- Elt i minimum 15 min, deigen er ferdig når den er smidig og slipper bollen. Dekk over bollen med plast og et kjøkkenhåndkle, og la den heve til dobbel størrelse.
- Del opp deigen i 12 like store deler og bland i rosiner. Rull ut og legg på et stekebrett. Hev i 30 min på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle.
- Stek i 180g varmluft i 15 min og avkjøl på rist.
Edderkoppboller:
Bruk en spiss gjenstand og stikk fire hull på hver side av bollene. Klipp opp lakrissnører og pensle på spiselig lim. Stikk ett snøre inn i hver hull. Pensle på spiselig lim på 2 øyne og sett på foran bollen.
Oppskriften har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud.