Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Klassiske snitter med nye pålegg

En litt mer moderne variant av de klassiske snittene.


Ingredienser

Einerøkt laks med eple- og stangsellerisalat og dill på fint landbrød:

  • 2 skiver fint landbrød
  • Godt smør
  • 4 store skiver einerøkt røkelaks
  • 2 grønne epler
  • 4 stilker stangselleri
  • Juice av ¼ sitron
  • ½ beger (150 g) crème fraîche
  • 2 ss grovkuttet dill

Blåmuggost med appelsin- og vaniljemarmelade på grovt muslibrød:

  • 2 skiver muslibrød
  • 100 g blåmuggost
  • Godt smør

Kalveroastbiff med kapers- og parmesanremulade og ferskrevet pepperrot på grovt landbrød:

  • 2 skiver grovt landbrød
  • 500 g kalv flatbiff, mørbrad eller ytrefilet
  • Sort pepper og salt
  • Pepperrot


Kapers- og parmesanremulade:

  • 1 eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ½ dl solsikkeolje
  • 3 fedd hvitløk
  • Juice av en ¼ sitron
  • 1 ss finhakket sylteagurk
  • 1 ss finhakket kapers
  • 1 ss finkuttet sjalottløk
  • 1 ss finkuttet persille
  • 2 ss revet parmesan

Sørlandsreker med lakserogn og hjemmelagd sitrusmajones på fint landbrød:

  • 2 skiver fint landbrød
  • 200 g reker
  • 3 ss lakserogn
  • 4 skiver agurk


Sitrusmajones:

  • 1 eggeplomme
  • 1 ½ dl solsikkeolje
  • 1 ts dijonsennep
  • Juice av ¼ sitron
  • Revet skall av ½ sitron

Fjelldronning med coppaskinke, gressløk, og portvinsglaserte pinjekjerner på grovt landbrød:

  • 2 skiver grovt landbrød
  • 4 skiver Fjelldronning
  • 4–8 skiver coppaskinke
  • Litt gressløk
  • 3 ss pinjekjerner
  • 1 dl portvin
  • 30 g sukker

Geitost, godt smør og bringebær på muslibrød:

  • 2 skiver muslibrød
  • Godt smør
  • Geitost (brunost)
  • 150 g bringebær
  • 1 ss sukker

Tomat, feta, timian og kalamataoliven på fint landbrød:

  • 2 skiver fint landbrød
  • 2 gode tomater i skiver
  • 8 kalamataoliven i biter
  • 80 g fetaost i terninger
  • Noen kvister timian

Konjakkgravet laks med aïoli, sennepssaus, stangselleriblader og ferskost på halvgrovt brød:

  • 2 skiver halvgrovt brød


Konjakkgravet laks:

  • 500 g laksefilet
  • 40 g sukker
  • 60 g salt
  • 1 dillkvast
  • 4 cl konjakk eller akevitt
  • 1 ts rosepepper
  • 4 laurbærblad


Garnityr:

  • Stangselleriblader
  • Ferskost (ev. cottage cheese)
  • Sitronskiver

Aïoli:

  • 1 eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ½ dl solsikkeolje
  • 1 ts dijonsennep
  • Juice av ¼ sitron


Sennepssaus:

  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss sukker
  • ½–1 ss vineddik
  • Salt og pepper
  • 1 ½ dl olje
  • 3 ss finhakket dill

Forberedelser

2 dager før:

Stek roastbiff.

 

1 dag før:

Kutt oliven og feta.

 

Samme dag:

Skjær oster, skinker og brød. Rør bringebær. Kutt roastbiff. Plukk urter til pynt.

 

Ved servering:

Riv pepperrot. Kutt tomat. Legg opp snitter.

Fremgangsmåte

Einerøkt laks med eple- og stangsellerisalat og dill på fint landbrød:


Skjær fisken i tynne skiver. Skrell og kutt eple og stangselleri i små terninger og bland med 

crème fraîche og sitron. Ha på godt med smør på skivene. Legg på røkelaksen og et godt lag 

med eple- og stangsellerisalat over fisken. Dryss masse dill over.

 

Blåmuggost med appelsin- og vaniljemarmelade på grovt muslibrød:


Skjær skallet av en av appelsinene, unngå å få med det hvite, da dette er veldig bittert og 

setter bismak på marmeladen. Skrell resten av appelsinene og kutt appelsinkjøttet i grove 

biter, ha sukkeret over. Skrap ut vaniljefrøene og bland alt i en kjele. Kok det på middels varme 

til det blir en tykk og god marmelade, ca. 30 minutter. Ha godt smør på skivene, blåmuggost 

og nylagd appelsinmarmelade.

 

Kalveroastbiff med kapers- og parmesanremulade og ferskrevet pepperrot på grovt landbrød:


Ta ut kjøttet som skal stekes til temperering 1 time før og krydre det med salt og masse pepper. 

Brun kjøttet i en panne på høy varme og la det få skikkelig stekeskorpe på alle kanter. 

Ferdigstek det i ovnen på 150°C til ønsket kjernetemperatur (roastbiff er vanligvis 56–58°C). 

Når kjøttet er ferdig stekt, er det viktig at det får hvile før du begynner å skjære i det. 

Skjær i tynne skiver. Kapers- og parmesanremulade: Kapers- og parmesanremulade lages 

ved å først vispe sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med olje under omrøring til 

du har en tykk masse. Finhakk hvitløken og ha den i med resten av ingrediensene. Smak til med salt, 

pepper og sitron. Ha et godt lag med remulade på skiven, legg noen skiver roastbiff over, 

dryss på litt salt og topp skiven med masse revet pepperrot.

 

Sørlandsreker med lakserogn og hjemmelagd sitrusmajones på fint landbrød:


Sitrusmajones: Lag sitrusmajones ved å først vispe sammen eggeplommer og sennep. 

Spe forsiktig med olje under omrøring til du har en tykk masse. Ha i revet sitronskall og 

smak til med salt, pepper og sitronjuice. Ha et godt lag med sitronmajones på skiven 

etterfulgt av en god porsjon reker.  Legg en liten spiseskje lakserogn på hver bit og 

topp det med en god skive agurk.

 

Fjelldronning med coppaskinke, gressløk, 

og portvinsglaserte pinjekjerner på grovt landbrød:

 


Bland pinjekjerner, portvin, sukker og kok inn til en sirup. Ha litt god olivenolje på skivene 

etterfulgt av osten, coppaskinken, en liten skje med pinjekjerner og sirup. Topp av det hele 

med litt gressløk.

 

Geitost, godt smør og bringebær på muslibrød:


Ha bringebærene i en bolle med sukkeret og rør det lett med en visp. Ha godt med smør 

på skiven, etterfulgt av noen tykke skiver geitost og topp det hele med en god spiseskje bringebær.

 

Tomat, feta, timian og kalamataoliven på fint landbrød:


Legg 2–3 skiver tomat på hver av de halve skivene, smuldre fetaost over og legg på noen 

olivenbiter og hele timianblader her og der. Kapers er også godt på. Topp det hele med god 

olivenolje og dryss på salt og pepper.

 

Konjakkgravet laks med aïoli, sennepssaus, stangselleriblader og 

ferskost på halvgrovt brød:


Konjakkgravet laks: Legg fiskefilet i en form eller på et brett med kant. Bland salt og sukker. 

Fordel alle de tørre ingrediensene over og under fisken og fordel sukker- og saltblandingen over 

og under også. Hell spriten over til slutt. La fisken stå 2–3 dager i kjøleskap (snu den gjerne et 

par ganger) før du skyller eller tørker av fisken. Skjær fisken i tynne skiver. 

 

Aïoli: 

Visp eggeplommer og sennep sammen til aïoli. Spe forsiktig med olje mens du pisker til du 

har en tykk masse. Ha i finhakket hvitløk og smak til med salt, pepper og sitron.
Sennepssaus: Bland sennep, sukker, eddik og litt salt og pepper sammen i en bolle med visp 

eller stavmikser. Tilsett oljen litt etter litt, først i dråper, så i en tynn stråle til det blir en tykk 

og kremaktig saus. Bland i finhakket dill til slutt. Ha først et godt lag med aïoli på skiven, 

legg gravlaks på og topp med en god skje ferskost, noen stangselleriblader, en skive sitron 

og en god dæsj sennepssaus.

 

- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com

Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.