Kjøttkaker i løksaus
Kjøttkaker i løksaus med kjøttdeig, soyasaus, løk og brokkoli
Ingredienser
- ½ kg kjøttdeig
- ½ løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss soyasaus
- 1 ts salt
- 2 brokkoli
- 4 ss honning
- 1 sitron
- 4 ss mandelflak
- olivenolje
- 400 g små poteter
- tyttebærsyltetøy
Soyaløksaus:
- 1 stor løk
- 2 fedd hvitløk
- 100 g smør
- 3 ss soyasaus
- 2 ss kapers
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- vannkoker – kok opp vann
- stor gryte
- stor stekepanne – sett på høy varme med litt matolje
- stort fat
Fremgangsmåte
Skrell stilkene på brokkolien. Legg dem sammen med småpotetene i gryten med
kokende vann fra vannkokeren.
Bland godt sammen kjøttdeig, finhakket løk og hvitløk, dijonsennep, soyasaus og salt til en
farse. Klem ut til kjøttkaker som legges rett i den varme stekepannen med varm olje.
Stek bollene gylne på hver side. Skru ned varmen litt og tilsett løk i skiver, finhakket hvitløk og smør. La det frese til smøret er nøttebrunt og løken er myk. Tilsett soyasaus og kapers og server soyaløksmøret som en saus til kjøttkakene.
Ta opp brokkolien og legg midt på et stort fat. Sett den gjerne opp som et tre (det ser
kult ut). Press over honning og sitron. Dryss over mandelflak. Hell over noen stråler god
olivenolje og krydre med salt og pepper.
Hell vannet av potetene og legg på fat sammen med kjøttkakene og brokkolien.
Hell soyaløksausen over både poteter og kjøttkaker. Server.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -