Kjapp rekesalat
Kjapp rekesalat med spirer, cayenne og avokado
Ingredienser
Dressing:
- 3 dl yoghurt
- (tykk type f. eks. matyoghurt)
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss sriracha el. annen chilisaus
- 1 sitron
- 3 ss XV olivenolje
- 1 ss soyasaus
- 1 ts sukker
- 1 bunt dill
- 250–300 g pillede reker (helst håndpillede)
- 1 avokado
- 1/2 agurk
- 2 hjertesalat
- 1 boks cherrytomater (gjerne gule, røde og grønne)
- 1 bunt basilikum
- 1 boks eller pose spirer/karse
- 1 sitron
- olivenolje
- cayennepepper
- server gjerne med godt brød
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- fjøl
- sil
- liten arbeidsbolle
- stort fat
Fremgangsmåte
Bland yoghurt med finhakket hvitløk, sriracha-saus, saften av én sitron, olivenolje, soyasaus, sukker og finhakkede dillstilker (tuppene brukes i salaten) i arbeidsbollen.
Pill ferske reker eller sil av laken på ferdig- min pillede. Legg dem i en haug på en fjøl og hell dressingen over.
Del avokado og agurk i terninger, salat i båter og tomater i to. Riv basilikum og spirer/karse. Legg alt i en krans tilfeldig rundt rekene, med litt ekstra dressing over.
Dryss over med litt olivenolje, juice fra 10 sitronen, cayennepepper og salt. Server med hele sitronbåter og godt brød.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-