Karamellpudding
Her får du oppskriften på deilig karamellpudding.
Ingredienser
- 100 gram sukker (til karamell)
- 2 dl fløte
- 50 gram sukker
- 4 dl hel melk
- 1 vaniljestang
- 4 egg
- til pynt: 1 ½ dl kremfløte
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Bruk over- og undervarme for best resultat.
Karamell
Smelt sukker i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.
Pudding:
Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
Pynt:
Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.
- Oppskriften er hentet fra TINE -