Kanelsnurrer
Det er vel lite som lukter så godt som nystekte kanelsnurrer?
Ingredienser
DEIG
3 DL MELK
25 G GJÆR
1 TS SALT
50 G SUKKER
600 G HVETEMEL
50 G MYKT SMØR
FYLL
100 G MYKT SMØR
2 TS MALT KANEL
100 G SUKKER
PENSLING OG STRØ
1 EGG
2–3 SS PERLESUKKER
GLASUR OG PYNT
100 G MELIS
1–2 SS KOKENDE VANN
FRYSETØRREDE BRINGEBÆR ELLER JORDBÆR
Fremgangsmåte
Varm melken i en gryte til den er lunken. Smuldre gjæren i en bolle og dryss saltet over. Hell i den lunkne melken og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker og rør sammen. Bland i melet litt etter litt, og tilsett deretter smøret. Elt deigen til den er glatt og smidig. Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle. La deigen heve i bollen til dobbelt størrelse, på et lunt sted.
Strø litt mel på bordet, vend deigen ut av bollen og kan den godt ut. Rull den ut til en firkant på ca. 30 x 40 cm.
Rør smør, kanel og sukker sammen til fyllet. Smør fyllet utover deigen, unntatt på en stripe på ca. 2 cm rundt kanten. Rull deigen sammen fra langsiden, og skjær den i 20 skiver på ca. 2 cm hver. Sett snurrene i muffinsformen.
Sett ovnen på 225° C. La snurrene etterheve i 15–20 minutter. Pisk sammen egget, og pensle snurrene med egg før du strør over perlesukker. Stek snurrene i 12–15 minutter. Avkjøl i formen på rist.
Rør sammen melis og kokende vann til en tykk glasur. Pynt snurrene med glasuren, og strø over frysetørkede bringebær eller jordbær.
TIPS
Når du steker kanelsnurrene i muffinsform, unngår du at snurrene flyter utover, og de blir dermed saftigere.
-Oppskriften har vi fått fra LeCreuset-