Saftige kanelboller
«Kanel i svingene» er noe av det beste som finnes!
Ingredienser
- 700 g hvetemel
- 100 g sukker eller annen søtning
- 150 g meierismør (romtemperert i biter)
- 3,5 dl melk
- 1 stk egg
- 1 pakke gjær
- 2 ts kardemomme (kan sløyfes)
Fyll:
- 80 g smør
- 2-3 ss kanel
- 1 dl sukker
Fremgangsmåte
Varm forsiktig opp melken til ca 37 grader. Bland gjæren sammen med den lunkne melken i en bolle. Tilsett egg, sukker og halvparten av melet.
Bland sammen deigen i en bake- eller kjøkkenmaskin. Tilsett gradvis resten av melet, i tillegg til det romtempererte smøret i biter.
Deigen er ferdig når den er smidig og slipper bollen. Dekk over bollen med plast og et kjøkkenhåndkle, og la den heve til dobbel størrelse.
Form deigen til en tykk pølse og kjevle den ut til et rektangel. Smør over med meierismør og dryss med både sukker og kanel.
Rull sammen som en rullekake og del opp i 12 like store biter.
Legg snurrene ved siden av hverandre i et ildfast serveringsfat kledd med bakepapir. Det bør være litt luft mellom bollene slik at de vokser sammen under heving.
Dekk til med plast og etterhev snurrene i ca. 30 minutter.
Pisk sammen ett egg, pensle snurrene og stek dem ved 180 grader (varmluft) midt i ovnen i ca 20 minutter.
Dryss gjerne bollene med litt perlesukker rett før steking. La bollene avkjøles litt før de nytes.
Oppskriften er levert av Rosendahl.