Kamskjell to die for
Utforsk havets delikatesser med denne retten av kamskjell. Perfekt som del av sommerens tapasmåltider!
Ingredienser
- 8 store ferske kamskjell
- 2 ss smør
- 1 sjalottløk
- 1 dl hvitvin
- 1 dl fløte
- 100 g smør
- 1 limebåt
- 1 lite glass lakserogn
- 4 ss hakket gressløk
- Maldonsalt og pepper
Fremgangsmåte
- Lag først klart sausen. Fres finhakket sjalottløk med litt smør og ha på hvitvin, fløte og kaldt smør. La dette fosskoke til sausen tykner, ca. 2 minutter. Smak til med saft av lime, salt og pepper. Ha i rogn og gressløk.
- Rut kamskjellene på den ene siden. Kutt ca. 1/2 cm ned i kjøttet for da kommer varmen og smaken lettere inn i kamskjellene, og så ser de penere ut på tallerken.
- Krydre med salt og pepper, og stek dem med 2 ss smør i ca. 2 minutter på den rutede siden ned i stekepannen. Kamskjellene skal kun stekes på den ene siden, for da blir de skikkelig brune og karamelliserte. De skal stekes til oversiden begynner å bli romtemperert på toppen, fremdeles rå.
- Ha kamskjellene på tallerkener og dander sausen over. Til slutt tar du resten av bruningssmøret fra stekingen og heller over kamskjellene. Pynt gjerne med gressløk på toppen.
Da er det bare å holde seg fast, du har fått en ny livrett. To die for!
Oppskrift har vi fått av Modern House i samarbeid med Moi