Kakaoboller til lørdags- og kaffekos
Kombinasjonen av havregryn, kakao, smør og søtt er som en 4-retters smaksfest for smaksløkene. Og resten av kroppen blir ikke lite imponert den heller, når disse partyløvene dukker opp.
Ingredienser
Til 10 stk. trenger du:
- 60 g meierismør
- 1 ½ dl havregryn
- 2 ss sukrin gold
- 1 ss kakoapulver
- 1 ss kaffe
- kokosmasse til å rulle kulene i
Fremgangsmåte
Kakaobollene rører du lynkjapt sammen. Etter litt avkjøling er de klare for servering – enten i godteskåla eller på stettfat.
Smelt smøret i en gryte og la det avkjøles litt. Bruker du romtemperert smør – eller Bremykt – trenger du ikke å smelte smøret.
Bland havregryn, sukrin og kakaopulver i en bolle. Tilsett smør og rør godt sammen. Ha i 1 ss kaffe og sett bollen i kjøleskap i 10–15 minutter.
Deretter former du 10 kuler, for så å rulle dem i kokosmasse. La de «sette seg» i kjøleskapet en liten halvtime før servering.
Tips! Glad i lakris? Ha i ½ ts lakrispulver, så glir kakaobollene rett inn på toppen av favorittlista.
Oppskrift og bilder levert av Maggi Gausel // godtnok.no