Kakao med chili og kanel
En varm, deilig kopp med kakao er alltid populært å servere, og med litt ekstra krydder får du en mer spennende smak.
Ingredienser
- 1 L melk
- 1,5-2 plater med kokesjokolade (her kan du også velge 70 % for et litt sunnere alternativ)
- 1 vaniljestang
- 1 kanelstang
- ½ - 1 Chili (fjern frøene, men chilien skal ikke hakkes i biter)
- Eventuelt en klype sukker hvis du vil gjøre kakaoen litt søtere (kan sløyfes)
- Marshmallows og litt kanel til pynt
Fremgangsmåte
Ha melk, chili, kanelstang og vaniljestang i en kjele og kok opp under omrøring. Trekk kjelen til side og tilsett grovhakket sjokolade. Rør rundt til sjokoladen har smeltet, og sett kjelen tilbake på laveste temperatur. La kakaoen trekke noen minutter slik at den gode kryddersmaken kommer frem. Siles før servering.
TIPS: Pynt gjerne med pisket krem eller mini-marshmallows, toppet med et lite dryss av kanel.
-Oppskrift og bilder har vi fått fra Rosendahl-