Julehavregrøt
Julen byr på mange gode fristelser, men en deilig havregrøt med en liten julevri er både et sunt og godt alternativ
Ingredienser
• 4 dl havregryn
• 2 dl vann
• 3 dl melk (gjerne laktoseredusert, som er en litt søtere melk)
• 1 ts kanel
• 1 ts rørsukker(kan sløyfes)
• ½ eple, finhakket, pynt med det andre halve eple i tynne skiver på toppen
Fremgangsmåte
Bland havregryn, vann, melk og eple sammen i en kasserolle og kok opp. La koke i ca. 2 minutter, til grøten er passe tykk. Rør med jevne mellomrom. Trekk kasserollen av platen, og bland inn kanel og sukker. Pynt med epleskiver, og litt kanel og sukker på toppen.
TIPS: Du kan pynte med pecannøtter eller mandler for litt ekstra god julesmak.
-Oppskrift og bilder har vi fått fra Rosendahl. Grøten er avbildet i Duet servise-